Eerste MELT locatie opent begin 2021 in gebouw TQ op Strijp-T

 

Eerste MELT locatie opent begin 2021 in gebouw TQ op Strijp-T

Na de daily stand-up meeting je email checken op je eigen balkon of in de daktuin, je plan voorbereiden in de stilteruimte om dit vervolgens te presenteren in de boardroom. En voor de vrijmibo loop je nog snel langs de aanwezige kapper of de gym voor een snelle work-out. En dat alles in een interieur waar je het liefst ook zou wonen.

 

In het najaar komt dit allemaal samen in MELT, een nieuwe high-end shared working space op de bovenste verdieping van gebouw TQ op Strijp-T in Eindhoven. MELT is gericht op high tech bedrijven die behoefte hebben aan een flexibele werkomgeving met ruimte om te groeien binnen een inspirerende community. Naast werkruimtes bevat MELT een variëteit aan faciliteiten om te ontspannen, lezen, gamen, gezamenlijk te brainstormen en zelfs voor een power-nap. Daarnaast wordt er een ruimte ingericht om te experimenteren met extra services zoals een kapper op het werk of een VR-ruimte. Het unieke aan MELT is dat de gehuurde ruimtes steeds weer kunnen worden aangepast op basis van de veranderende behoefte van huurders.

 

Strijp-T staat bekend als het terrein waar bedrijven uit de high-tech sector zich vestigen en bedrijven die hier nauw aan verwant zijn. Een sector waarin het aantrekken en behouden van talent prioriteit nummer één is. Het kunnen bieden van een inspirerende werkomgeving waar medewerkers zich thuis voelen, om een goed bereikbare plek en waar een goede work-life balance gefaciliteerd wordt is van groot belang. Voor start-ups en scale-ups is dat een uitdaging. Bij MELT komt dit allemaal samen en kunnen bedrijven kiezen uit een combinatie van instapklare vaste werkplekken en 'memberships', die toegang geven tot het pand.

 

The battle for talent

KRAGT heeft veel onderzoek gedaan naar de behoeftes van high tech start-ups zoals software development-, data science- en productdesign bureaus. Hun groei is afhankelijk van de mogelijkheid nieuw talent te werven en aan zich te binden. En deze nieuwe generatie hecht veel waarde aan andere zaken dan puur het hoogste salaris. Ze willen toffe projecten, fijne collega's en zelf kunnen bepalen waar en wanneer ze werken. Vaste werktijden en een hiërarchische cultuur passen daar niet bij. Er zijn dan ook geen aparte directiekantoren bij MELT maar wel een keuken om samen te koken, een balkon en grote daktuin om te wandelen, lunchen, sporten en borrelen. MELT is volledig ontworpen met het oog op het stimuleren van samenwerking, efficiënt werken, productief zijn en samen lol maken.

 

Koen van Loon, directeur shared workspaces bij KRAGT runde zelf 15 jaar een webdevelopment bureau: "Om talent maar ook klanten te winnen moet je steeds weer een onvergetelijke indruk achterlaten. Voor deze eerst MELT-locatie is de rooftop van gebouw TQ perfect met het treinstation voor de deur, het levendige centrum op loopafstand en een prachtig uitzicht over Eindhoven. Het interieur wordt high-end, sfeervol en met veel ronde vormen, gebaseerd op het thema 'samensmelten'."

KRAGT werkte nauw samen met het ontwikkelteam van Strijp-T voor het realiseren van hun plannen. Boudie Hoogedeure van team Strijp-T is blij met de komst van MELT: "Het Strijp-T model is gebaseerd op het huisvesten van innovatieve high-tech maakbedrijven. We zijn blij dat dit nu met MELT verder wordt versterkt en nadrukkelijk op de kaart gezet."

Terug