Strategische ligging

Werken in het groen in de nabijheid van Strijp-S en het stadscentrum van Eindhoven.

De ligging van Strijp-T is strategisch, namelijk in het hart van Brainport; één van de drie mainports van Nederland, dichtbij de binnenstad en naast Strijp-S. Het gebied is perfect bereikbaar dankzij een treinstation voor de deur, een vliegveld om de hoek en een korte afstand tot de snelweg. Met duidelijke signing vind je er snel de weg en dankzij de vele parkeervoorzieningen verspreid over het terrein is het nooit ver lopen naar je bestemming.


Highlights

  • De goede infrastructuur zorgt voor optimale internationale bereikbaarheid. Het pand is uitstekend bereikbaar met auto en openbaar vervoer, gelegen nabij belangrijke autosnelwegen A2-A67 en Eindhoven Airport.
  • Ruime parkeermogelijkheden op eigen terrein.
  • Het terrein is ruim van opzet en gelegen in het groen.
  • Ruim 25% van de EU-markt is binnen vier uur bereikbaar. De arbeidsmarkt is hoog opgeleid en internationaal, afgestemd op de vraag uit het bedrijfsleven.
  • In de nabijheid van de International School Eindhoven en HighTech Campus.

 

 

Nederland

Brainport, met Eindhoven als hart, is een toptechnologieregio van wereldformaat. Hightech en design gaan hand in hand met hoogwaardige maakindustrie en ondernemerschap. Samenwerking en kennisdeling zitten in het DNA en vormen de basis voor de kenmerkende open innovatie die Brainport slim en sterk maakt.

 

Eindhoven

Eindhoven heeft een aantal aantrekkelijke thematisch bedrijventerreinen of campussen: zoals het creatieve Strijp-S, de high tech campus, de TU campus en de toekomstige Brainport Innovation Campus (BIC). Wat ontbreekt en waar Strijp-T op inspeelt is een plek waar daadwerkelijk proefmodellen gemaakt wordt en kleinschalige hoogwaardige productie plaats vindt die past bij de kennis en kunde van de stad. Door de bedrijven met elkaar te verbinden ontstaan kansen voor kruisbestuiving.

 

Bereikbaarheid

Strijp-T is zeer goed bereikbaar. Per trein (3 minuten loopafstand van station Strijp-S), auto (5 minuten vanaf de A2), vliegtuig (10 minuten van Eindhoven Airport) en fiets (10 minuten vanaf het stadscentrum).


De Achtseweg, aan de spoorzijde van Strijp-T, wordt een van de invalswegen die wordt aangesloten op de stadsring (Beukenlaan). De Achtseweg wordt hiermee een voorkant voor Strijp-T, met nieuwe entrees en verbeterde oriëntatie op het station. Bij het station vormen het Klokgebouw en gebouw TQ samen de twee belangrijke gebouwen aan het toekomstige stationsplein.


De Zwaanstraat/Oirschotsedijk wordt grotendeels een fietsstraat, ontoegankelijk voor auto's. Strijp-T krijgt daarmee ook een aantrekkelijke groene route voor langzaam verkeer met een goede aansluiting op de verlengde Torenallee, het schakelpunt met Strijp-S. Een mogelijke dwarsverbinding tussen de Halvemaanstraat en de Achtseweg zuid verbindt Strijp-T met Strijp-R en Drents dorp.

 

<widget><id>2</id><onload>onLoadGooglemap</onload></widget>